dijous, 9 de juny del 2016

Shazam


MARIA MARTÍN, POL ESTEBAN

Shazam és una aplicació creada l’any 2002 tot i que va començar a ser coneguda amb l’arribada de l’smartphone i l’Iphone. Gràcies a aquesta aplicació mòbil pots identificar ràpidament i de forma molt senzilla la cançó que està sonant en qualsevol moment, només cal obrir l’aplicació, prémer el botó Shazam i amb una mostra mínima de 10 segons de so és capaç d’identificar els diferents instruments, acords i harmonies, comparant-lo amb la seva base de dades i buscant el resultat més semblant. 
El sistema identificarà la cançó i si la reconeix ens dirà el títol, l’autor i mostrarà la caràtula del disc on es troba publicada. A més de tota la informació sobre la cançó també ens ofereix la possibilitat de comprar-la a l’iTunes i veure el videoclip al YouTube. 
El truc que explica com funciona Shazam està en una enorme base de dades musical que supera els 60 milions de cançons i més de 100 milions de persones registrades. 
Utilitzar Shazam i conèixer ràpidament el títol de la cançó que està sonant és molt senzill, aquest ha sigut un gran invent com a recurs per ampliar el coneixement musical i ha triomfat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada