dimarts, 7 de juny del 2016

El primer «smartphone» amb pantalla tàctil dissenyat per a cecs


MARINA PENIZA I XANTAL TOLEDO

El primer telèfon mòbil amb pantalla tàctil apte per a cecs s'anomena BlindShell, dissenyat per un equip de la Universitat Politècnica de Praga i que, en breu, sortirà al mercat.

Aquest smartphone té un sistema operatiu Android de disseny propi que es manipula amb quatre gestos acompanyats d'informació de veu.


Un toc curt amb un dit serveix per moure a la següent pantalla de menú, en tocar la part esquerra cap enrere i cap endavant en tocar la dreta. Un toc llarg amb un dit confirma l'elecció, és a dir, el «sí». Un toc curt amb dos dits serveix perquè el mòbil posi veu al text de la pantalla. I un toc llarg amb dos dits serveix per cancel·lar l'elecció, és a dir «no».

Totes les interaccions van acompanyades d'indicacions de veu perquè l'usuari sàpiga en quin lloc del menú es troba.


Segons el director comercial de BlindShell aquest nou smartphone és una solució no només per a cecs, sinó també per a aquells que no tenen una bona capacitat motora i no són capaços d'encertar amb el botó correcte.

Aquest aparell facilitarà les comunicacions mòbils per als 285 milions de persones amb greus problemes de visió que es calcula que hi ha al món.

Per ara Foxconn llançarà 3.000 aparells, però encara no s'ha fixat el preu del dispositiu.



FONTS: 
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada