dimarts, 7 de juny del 2016

Projecte ARA

VALENTINA VOLOCEAI I NÚRIA MÓNACO RODRIGUEZ-MARTOS

El Projecte ARA, finançat per Google, és un smartphone format per diferents peces de hardware, les quals es poden muntar i intercanviar com es desitgi. Dit d’una manera senzilla el projecte és com si LEGO fabriqués un smartphone i el resultat d’això seria el projecte ARA.

La idea d’aquest projecte va aparèixer el 2012 i es va començar a treballar l’1 d’abril de 2013. Va ser Motorola qui va anunciar públicament el projecte ARA el 29 octubre de 2013 després que el dissenyador holandès, Dave Hakkens, anunciés Phonebloks, que és el concepte de telèfon modular de forma independent.

Aquest projecte permet canviar les diferents parts que componen el mòbil: la càmera, la bateria o la memòria. Gràcies a això si alguna d’aquestes peces es trenquen o deixen de funcionar, es podran canviar fàcilment per altres de noves sense la necessitat d'adquirir un smartphone nou. O si simplement en comprar un smartphone la quantitat de megapíxels de la càmera o la potència de la memòria no és convincent, es poden intercanviar aquestes peces per unes de noves i afegir-les a l’smartphone sense la necessitat de comprar-ne un altre.

Quant al preu d’aquest producte, el cost de fabricació per component girarà al voltant de 50-100$, encara que no és un preu fix ja que els fabricants hauran de rebre algun benefici també.

Finalment segons es té planejat aquest projecte es finalitzarà l’octubre de 2016 però no sortirà al mercat fins a l’any següent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada