divendres, 17 de juny del 2016

La nova organització de Microsoft: PLANER


IZAN TANNOUS I CHAIMAE CHIKI

-Microsoft ens porta a Planer una nova eina d'organització de treball en equip i organització en línia.
-Es tracta de la versió de Microsoft d'aplicacions que coneixis com Trell o Asana solament que la diferència és que Planner està perfectament integrat dins de l'univers Office 365.
-La aplicació pot resultar de forma útil per a les empreses que ja fan servir la suite informàtica de Microsoft i caminen buscant un sistema amb què organitzar un treball dels seus equips de forma més eficient.
-El Planer de Microsoft no aporta cap novetat substancial en aquest sentit sinó que utilitza els mateixos conceptes.

FONTS: http://www.serviciostic.com/noticias/internet/item/7229-asi-es-planner-el-nuevo-organizador-de-tareas-de-microsoft.html



Cinco empresas andaluzas se unen para crear la mayor TIC regional


MIGUEL MORENO LARIO, CARMEN LÓPEZ LLENAS 
El mapa andaluz de las tecnologías de las TIC. 
Se ha marcado el reto de convertirse en el líder del sector. Cinco pymes han decidido aliarse y han puesto en marcha una nueva sociedad, Grupo CIS (acrónimo de consorcio infraestructuras y servicios). Para “desarrollar proyectos de gran Volumen y de alta capacitación tecnológica. Los componentes són Grupo Plaza y Acuycom, Setesur, la jinnense IN2D Telecomunicaciones y Ópera Global Busines, de Córdoba. Darán 350 empleos estables y si va bien esperan añadir otros 210. 
Fuentes: http://www.expansion.com/2015/02/24/andalucia/1424800169.html 
 

Apple empresa eléctrica


MIGUEL MORENO LARIO, CARME LÓPEZ LLENAS

Apple quiere convertirse en un operador energético en Estados Unidos.
Apple ha creado una nueva empresa energética y ha solicitado una licencia en Estados Unidos para empezar a comercializar su exceso de electricidad en el mercado mayorista.
Apple produce tanta energía para alimentar sus centros de datos oficinas tiendas en USA, con sus plantas de placas solares y todos sus metodos para conseguir electricidad que ha decidido hacer una empresa electrica para poder vender electricidad no solo a sus tiendas sino a las personas en sus casas etc. Apple produce unos 521 megavatios gracias a sus plantas de energía solar, a los que hemos de sumar la potencia instalada en otro tipo de instalaciones propiedad de esta compañía, como centrales hidroeléctricas, plantas de biogás o instalaciones de energía geotérmica
Fuentes: http://www.ticbeat.com/empresa-b2b/apple-quiere-convertirse-en-un-operador-energetico-en-estados-unidos/
 

«Hackegen» Twitter i posen a la venda més 32 milions de contrasenyes


OSCAR MINGORANCE, CRISTINA MOYA

Hacks , twitter

El nou objectiu dels pirates informàtics ha estat la xarxa social Twitter degut a un malware que han pogut filtrar en els navegadors més comuns com Chrome o Firefox, degut a això han pogut posar a la venda més de 30 milions de contrasenyes d’usuaris a la deep web. Tot i així Twitter nega ser el culpable de aquest atemptat informàtic. Ja que els hackers han pogut aconseguir les contrasenyes gràcies als navegadors no a la pròpia pàgina de twitter.
 

Piratas informáticos roban millones de euros a varios bancos


IGNASI CASTRO

IZAN VEGA

Piratas informáticos han atacado entidades financieras en varias partes del mundo. Aunque robaron unos 80 millones de euros, por poco no se llevan otros 1.000 millones. Los delincuentes accedieron a los sistemas internos de los bancos conectados a SWIFT, cooperativa bancaria y red de comunicaciones segura. El primero de los ataques fue que un grupo de ciberdelincuentes usaron credenciales de empleados del banco central de Blangladesh para librar una treintena de órdenes de transferencia de dinero que esta entidad tenía en el Banco dela Reserva Federal de Nueva York. 
El segundo intento de robo, esta vez fallido se produjo en diciembre pasado, pero no ha trascendido hasta ahora. Un pequeño banco vietnamita comercial, Tien Phong Bank, con sede de Hanói, evitó el robo de un millon de euros. La historia no habría tenido hueco en periodicos como The New York Times, The Wall Street Journal o Financial Time si no fuera porque el ataque, anterior al de Bangladesh, es tan parecido a este ultimo que los expertos creen que es obra de los mismos ciberdelincuentes. 
El tercer ataque y el ultimo tuvo lugar muy lejos de los dos anteriores y mucho antes. Al banco de Austro, una entidad de tamaño medio de Ecuador, le desaparecían 9 millones de euros.

Fuentes: http://tecnologia.elpais.com/tecnologia
 
 

dijous, 16 de juny del 2016

Canvia les contrasenyes pels emoticons


VICTOR PAJARES i JULIO URDININEA

Intelligent Enviroments una companyia britànica especialitzada en software per a la banca ha ideat un sistema que en comptes d’utilitzar el PIN tradicional de quatre xifres, et donen una serie d’emoticons per triar (44) en concret, que això fa que augmenti la possibilitat que sigui més díficil desxifrar la contrasenya. 
 
Tambè es pensa que és més dífícil que sapiguen les teva combinació perquè amb el PIN tradicional normalment poses dies memorials, aniversaris, quan vas nèixer… en canvi amb emoticons és més dífícil per qui vol entrar al teu compte. 


Telegram permet editar els missatges que s’han enviat.


CARLA HERNÁNDEZ
L’aplicació de missatgeria instantània Telegram, ha donat la possibilitat d’editar els missatges una vegada aquests hagin sigut enviats, avançant-se al seu major rival: Whatsapp que continua aportant noves novetats.

La companyia ha confirmat aquesta característica al seu blog corporatiu on s’informa que no només funciona en els missatges individuals sinó que també funcionen en els missatges grupals, que permeten fins a 5.000 membres. Per activar-lo s’ha detenir intal·lada la última versió disponible per a sistemes operatius iOs i Android.

D’aquesta manera, es podrà rectificar o matitzar els comentaris, sobre tot, entre els usuaris que se’n penedeixen d’haber comentat alguna cosa de forma impulsiva.

Es podrà fer també amb missatges envias fins dos dias abans. Això si, apareixerà com “editat” per que sigui més fàcil adonar-se de que van ser editats després d’enviar-se.

Periscope


Chama El Bajia i Èlia Hernández
Les xarxes socials com Twitter i Facebook comencen a utilitzar noves apps per streaming de vídeos per transmetre la informació en viu.

Les aplicacions que van començar transmetent els streaming van ser Meerkat i Periscope que permetien a l'usuari emetre els seus vídeos en directe.

Un dels sectors on més han tingut influència aquestes aplicacions és en els mitjans de comunicació, perquè per a ells serà una manera nova de transmetre la informació i podrà passar de ser immediata a transmetre en directe. D'aquesta manera la informació podrà arribar abans a l'usuari.

L'app Meerkat no ha aconseguit arribar a una gran popularitat en comparació amb el programa Periscope de Twitter que cada dia augmenta el seu nombre d'usuari.

Com poden veure streaming ha fet que Facebook també llancés la seva eina Live, dins del seu programa Facebook Mentions, que permet emetre vídeos molt similars a la de Periscope. La diferència que trobem entre els dos és que, Periscope només ens permet emmagatzemar el vídeo durant 24 hores a diferència de Facebook que permet emmagatzemar com qualsevol altre vídeo el temps que l'usuari desitgi.

Però per ara, Facebook té restringida la plataforma de streaming per un grup reduït d'usuaris, però podria arribar a ampliar i a expandir la seva eina Live a altres usuaris.

1 de cada 10 espanyols fa servir apps a l'hora de fer exercici físic


FABIÁN BAÑOS RODRIGUEZ I JOSE ANTONIO MAGAÑAS PARADEDA

El 14% de la població utilitza aplicacions per controlar el seu exercici físic, aquesta pràctica és més habitual entre els homes i dones de 25 i 34 anys. Així ho afirma un estudi de IPSOS (una empresa líder en investigació de mercats a nivell global).

Destaca l'aplicació del pulsòmetre com el dispositiu més utilitzat (permet a l'usuari mesurar la seva freqüència cardíaca)

També hi ha el podòmetre, que controla el nombre de passos que realitza la persona que el porta i mesura la distància realitzada.

En definitiva, el 61 % dels usuaris que utilitzen aplicacions i dispositius relacionats amb l'exercici físic consideren que el seu ús ha contribuït a millorar els seus hàbits de vida .

Fonts: http://www.ticbeat.com/tecnologias/1-de-cada-10-espanoles-usa-apps-a-la-hora-de-hacer-ejercicio-fisico/

Nike i les seves sabates que es corden soles


NATALIA GANDARILLAS i SONIA LOZANO

Les noves sabates estan inspirades en les que l’actor Michael J.Fox en “Regreso al Futuro”.
Tenen un sistema molt innovador en el qual només amb el contacte del taló amb la plantilla, les sabates activen un mecanisme. Consisteix que en introduir el peu a la bamba s’activa un sensor, que en detectar el peu en un determinat punt ella mateixa s’ajusta, tot i això si algú volgués la sabata més estreta o més ample disposen d’uns botons al lateral que serveixen per ajustar-la.

Aquestes sabates sortiran a la venda a finals dels 2016 i en tres colors a escollir. Els únics que podran gaudir de aquest nou producte seran els usuaris de la app de Nike.
FONTS:

http://goo.gl/OlR7eJ

Alguns mitjans ja paguen per la seva aparició en snapchat Discover


RAUL RODRIGUEZ & LORENA VILLARROYA

Snapchat cada vegada té més seguidors, usuaris i amb més de 10.000 milions de reproduccions de vídeo diries per això marques i empreses volen promocionar-se a través de snapchat Discover.

El diari The information en informa de que diversos mitjans de comunicació han pagat per poder tenir presència a la secció Snapchat Discover, un apartat de destacats que apareix damunt dels snaps publicats pels nostres contactes a la xarxa social

FONT: http://www.ticbeat.com/socialmedia/medios-pagan-aparicion-snapchat-discover/


dimecres, 15 de juny del 2016

League of Legends


Michel Alcaide Vera
Alex Garcia Puigbert


League of Legends (també conegut per les seves sigles LoL ) és un videojoc de gènere multiplayer online battle arena (MOBA) desenvolupat per Riot Games per a Microsoft Windows i OS X .
A l'octubre de 2012, comptava amb 70 milions de jugadors registrats. Per a març de 2013 es va registrar un pic de 5 milions de jugadors connectats al mateix temps a tot el món. 
La forma bàsica de jugar a League of Legends és “la grieta del invocador”, hi ha dos equips composats per 5 jugadors (invocadors) i l’objectiu és destruir l’inividor enemic.
Cada campió (personatge del joc) té habilitats i característiques i classes definides pel joc, com en un joc de rol. Són sis classes de campions:

• Lluitador o bruiser: Especialitzat en combat proper. Combinen objectes de dany amb objectes d'aguant. També se'ls coneix com "offtanks".

• Tirador o marksman: Especialista en atac a distància. En l'argot entre jugadors es coneixen com a "AD Carry".

• Mag: Especialitat en habilitats i dany màgic.

• Assassí: Especialitzat en eliminar al jugador més important de l'equip enemic (encara que això suposi morir ell també).

• Tanc: Especialitzat en resistència. La seva missió és absorbir la major quantitat de dany possible.

• Suport (support): Especialitzat en donar suport al seu equip i aportar visió al mapa mitjançant guardians de visió (wards).

Un campió pot tenir més d'un rol, per així complementar el seu equip i encara que cada campió ja té el seu paper per defecte, depenent de les seves característiques poden usar-se en diferents posicions de joc.
En el mapa hi ha tres línies, la linia d’adalt (top) juga un invocador, en la linia del mig (mid) juga un invocador, en la línia d’abaix (bot) hi juguen dos i el que falta juga de jungla que es va movent per tot el mapa.

L’exalumne Nicolas Polvere és un dels millors d’Espanya en la seva línia. Es guanya la vida jugant a aquest joc.

Tuenti decideix tancar


VICTOR PAJARES
JULIO URDININEA

Tuenti ha decidit tancar d'una vegada per totes la seva xarxa social. De fet, compta amb un projecte intern que s'encarregarà de tot el procés: "Project Photos".

Aquest nou projecte anomenat “Project Photos” és una aplicació on pots penjar totes les fotos que vulguis i parlar amb qui vulguis. No obstant els problemes que ha tingut, Tuenti és un exemple de companyia que ha sabut adaptar-se a un entorn canviant, fins el punt de transformar-se per complert.

Tuenti una gran xarxa social ha près la decició de tencar definitivament , ja que a els Seus 20 millones d'usuaris no són prous.

Fa temps que Tuenti va abandonar l'enfocament de xarxa social per centrar-se en el d'una operadora mòbil virtual.Va deixar de tenir usuaris (monetizats amb publicitat) i va començar a tenir clients (monetizats amb subscripció)

FONTS: www.elconfidencial.com, lavanguardia.



dimarts, 14 de juny del 2016

ACTIC



ANNA FRANCÈS I MARINA ORIOL
La sigla ACTIC correspon a la denominació “acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació”.

L’ACTIC és la certificació acreditativa de la competència digital, entesa com la combinació de coneixements, habilitats i actituds en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació que les persones despleguen en situacions reals per assolir objectius determinats amb eficàcia i eficiència.

L'ACTIC avalua la competència digital de la persona, mitjançant uns exàmens que es divideixen en tres nivells, bàsic, mig i avançat i no les habilitats en l’ús de productes concrets (ja sigui maquinari o programari). Incorpora el coneixement de conceptes essencials relatius a la societat de la informació, la cultura digital i les bones pràctiques (orientades a l’eficiència, l’ergonomia, el medi ambient i el respecte als drets i al treball de les altres persones). Considera les tecnologies de la informació i la comunicació no solament com a tecnologies, sinó també en el vessant de comunicació, informació i societat en xarxa. I per poder obtenir l'aprovat a les proves, has de treure més d'un 70%.

Els objectius d'aquestes proves són:

- promoure la capacitació digital de la ciutadania per tal d’assolir una societat del coneixement inclusiva, dinàmica i competitiva
 -generalitzar un estàndard en el mercat de treball que afavoreixi l'ocupació i la integració de les empreses i entitats en la dinàmica de la societat de la informació.

- assegurar l'eficàcia de l'ús de les TIC en qualsevol activitat personal, econòmica o social

- influenciar positivament la qualitat de la formació en TIC

Per poder obtenir aquest títol, cada any 40 centres de tot Catalunya cedeixen el seu local per fer les proves. El lloc que tenim més aprop per fer les proves és a Palafrugell al Meca Centre.
Fonts: http://acticweb.gencat.cat/ca/actic_informacio/actic_que_es_l_actic_/

La realitat virtual ja ha arribat

MATEU POMEROL I XAVIER FRANCÈS
Ja han arribat els primers prototipus de ulleres de realitat virtual (unes ulleres que permeten veure pel·lícules o videojocs com si de veritat estiguessis visquent-ho) per part de les empreses Oculus rift i Play Station.

Els professionals que han tingut el privilegi de provar-les les han qualificat de “sensacionals”, l’únic error que li veuen es que la instal·lació és molt complicada però diuen molt satisfets, que la realitat virtual és un gran invent i que té un gran futur.

Es duu a terme mitjançant una simulació per ordinador que aconsegueix fer la sensació que allò representat és real i en la que sovint es pot interaccionar amb elements que envolten l'usuari

FONTS: http://www.abc.es/tecnologia/informatica/hardware/abci-probamos-gafas-realidad-virtual-vive-201605302157_noticia.html
 
 

Quin et compraràs aquest any?


PERE AYATS i ARNAU DOMÈNEC

En aquesta darrerA setmana s'han publicat els nous tràilers de dos grans sagas de videojocs bèl·lics, el nou Call of Duty: Infinite Warfare.
El nou vídeojoc d'aquesta saga ha donat un pas endavant i passa a situar-se de la terra a l'espai on hi haurà guerres amb naus espacials, una gran innovació on també tornen a refer el primer joc de les consoles de Play 3 i Xbox 360, el Call of Duty 4 ,a les de nova generació la Play 4 i la Xbox One.
Per altra banda, el Battlefield 1, que torna als inicis de la primera guerra mundial però amb una innovació de motor gràfic el qual farà que aquesta guerra mundial sembli una del 2016.
Peró realment el que importa és l'opinió dels compradors els quals han opinat, i d'una manera molt dràstica cap a un d'aquests grans jocs.
En la saga de Call of Duty els compradors porten molt de temps demanant un joc de la primera o segona guerra mundial i per això aquest nou tràiler ha rebut la increïble quantitat de només 400 mil m'agrada i 2 milions 200 mil no m'agrada amb 20 milions de visites.
El Battlefield 1 com que ha fet el que la gent demanava, un joc de la primera guerra mundial el seu tràiler ha rebut 1 milió i mig de m'agrada i només 30 mil no m'agrada amb 30 milions de visites.
La saga de Call of Duty sempre s'ha vengut més que Battlefield però aquest any tothom creu que serà al contrari.

Whatsapp deixarà de funcionar per aquests mòbils el 31 de desembre


MICHEL RUIZ i KHAOULA HAJJOUT
Han decidit ja una data exacta de l'eliminació de Whatsapp per uns mòbils en concret, que són: la BlackBerry, que també inclou BlackBerry 10, el Nokia S40, el Nokia Symbian S60, Windows Phone 7.1, Android 2.1 i Android 2.2.
S'eliminarà el Whatsapp en aquests dispositius el dia 30 de desembre d'aquest any, 2016.
El motiu és ben senzill, no tenen la capacitat suficient per seguir les funcions de l'app en el futur.
Abans, BlackBerry i Nokia eren els més venuts, però ara, amb l'existència de Google, Apple i Microsoft, no tenen gaire importància.

FONTS: http://www.diariodeibiza.es/vida-y-estilo/tecnologia/2016/06/06/whatsapp-dejara-funcionar-moviles-31/846841.html

http://www.20minutos.es/noticia/2688671/0/whatsapp-dejara-funcionar/modelos-moviles/blackberry-android-nokia-windows/



Impulsar a les dones treballadores de Costa Rica cap a les tic



ALBA ATENCIA I CARLOS PÉREZ
 
Les dones representen una cinquena part de les persones que treballen en empreses relacionades amb les TIC. La cooperativa Sulá Batsú organitza clubs tecnològics per a nenes i grups de noies programadores (hackatons femenins).

Sulà Batsú tenia a 40 dones participant en 9 equips creant softwares. Un dels equips, anomenat TechnoWomen, va crear una aplicació per tabletes tàctils, la qual ajudava a nens i nenes amb autisme, Síndrome de Asperger, entre d’altres, a comunicar-se amb els seus familiars i professors. Van compartir l’aplicació amb escoles d’educació especial per millorar el seu funcionament.

Les TechnoWomen han desarrollat un pla de negocis, el qual el llançaran aviat. Aquest projete s’anomena TIC-as, i té l’objectiu d’ampliar Sulá Batsú. TIC es refereix a “Tecnologies de Informació i Comunicació” i as perquè a Costa Rica a les dones se les reconeix com a “ticas”.

font: http://www.scidev.net/america-latina/genero/especial/q-a-impulsar-a-las-mujeres-de-costa-rica-hacia-las-tic.html


divendres, 10 de juny del 2016

Trending Topics


TANIA ALMENDROS I MIRIAM RODRÍGUEZ

Trending topic es de les paraules més repetides a les xarxes socials, són etiquetes formades per una (#) seguit de una frase o paraula i serveixen per organitzar tuïts, fotos i vídeos. Està molt associada amb Twitter, ja que va ser la primera xarxa en tenir la novetat dels hashtag. Els trending topic són sinònim de moda, a més es classifiquen la majoria són sobre memes i esdeveniments.

Davant de la popularitat de Twitter y els seus les seves etiquetes, moltes empreses de publicitat han decidit beneficiar-se. Per exemple, el lloc web “hashtag.org” pot fer el teu hashtag trending topic mundial, nacional o regional durant un temps x per diferents tarifes que abarquen des dels 49,99$ al mes fins als 349,99$. L’elevat preu d'aquestes tarifes inclou: analítiques dels trending topics de qualsevol país del món i poder fer trending topic qualsevol etiqueta (que depenent del preu et donen un temps límit).

Hashtags més populars mundialment durant el 2016 segons @trendingtopic:

#Pray4Paris
#LoveisLove
#Hashtag


FONTS:

IPhone de vidre

IZAN TANNOUS I CHAIMAE CHIKI
Un proveïdor d'Apple confirma sense adonar-se'n un iPhone de vidre per 2017. Una empresa taiwanesa ha fet aquests últims anys per fabricar iPhones
sempre fets d‛alumini, però ara al 2017 volen fabricar un nou iPhone amb una part posterior de vidre.
- Amb això del iPhone de vidre diuen que es tornaria al model iPhone 4 i hi ha hagut moltes crítiques dient: Això és un pas enrere?
- I per aquesta notícia diuen que potser trauran el model S. La gent es pregunta que si es farà un model de metall i vidre o dos de vidres però encara no es sap.
- Tenint el vidre igualment es tindrà una capa de metall per protegir-lo millor però diuen que serà més car.


Facebook i Microsoft connectaran Estats Units i Espanya amb un cable submarí


ALBA ATENCIA I CARLOS PEREZ
Facebook i Microsoft s'han aliat per posar un cable submarí d'última generació que una seus centres de dades a banda i banda de l'Atlàntic, entre els EUA i Espanya, per al que comptaran amb la col·laboració de l'empresa espanyola Telefònica, van informar avui aquestes companyies.
El nou cable submarí unirà Virginia Beach, als Estats Units, amb la localitat biscaïna de Sopelana, a Espanya, amb l'objectiu d'accelerar les comunicacions de centres de dades i servidors dels dos gegants tecnològics a banda i banda de l'oceà Atlàntic.

El projecte ha estat batejat com "Marea" i tindrà la capacitat de transmetre 160 terabits per segon, 16 milions de vegades més ràpid que una connexió d'internet domèstica, el que el converteix en el cable transatlàntic amb la banda més ampla que existeix.

FONT: http://www.europapress.es/




dijous, 9 de juny del 2016

Anonymous ataca el Banc central grec


MARIONA EFSTATHIOU I LAURA TOMÀS

El grup de hackers Anonymous ha tornat a actuar. Ara aquests activistes cibernètics han aconseguit piratejar els sistemes del Banc Central de Grècia. La web oficial d’aquesta institució fianancera ha sigut el banc de la ira d’Anonymous. Els membres van llençar un atac de denegació de servei (DDos) que va provocar la caiguda del portal públic durant diversos minuts.

Van penjar un vídeo a YouTube dient que reactivaven la “Operación Ícaro”. Van anunciar que amb la caiguda de la pàgina web del Banc de Grècia li havien començat a donar forma.
EL més greu és que Anonymous ha anunciat un atac massiu contra les seves homòlogues de tota Europa i el món sencer.

Aquesta acció marca l’inici d’una campanya de 30 dies contra els llocs web dels bancs centrals de tot el món.

FONTS: http://www.ticbeat.com/seguridad/anonymous-ataca-al-banco-central-griego-y-solo-es-el-principio/

Shazam


MARIA MARTÍN, POL ESTEBAN

Shazam és una aplicació creada l’any 2002 tot i que va començar a ser coneguda amb l’arribada de l’smartphone i l’Iphone. Gràcies a aquesta aplicació mòbil pots identificar ràpidament i de forma molt senzilla la cançó que està sonant en qualsevol moment, només cal obrir l’aplicació, prémer el botó Shazam i amb una mostra mínima de 10 segons de so és capaç d’identificar els diferents instruments, acords i harmonies, comparant-lo amb la seva base de dades i buscant el resultat més semblant. 
El sistema identificarà la cançó i si la reconeix ens dirà el títol, l’autor i mostrarà la caràtula del disc on es troba publicada. A més de tota la informació sobre la cançó també ens ofereix la possibilitat de comprar-la a l’iTunes i veure el videoclip al YouTube. 
El truc que explica com funciona Shazam està en una enorme base de dades musical que supera els 60 milions de cançons i més de 100 milions de persones registrades. 
Utilitzar Shazam i conèixer ràpidament el títol de la cançó que està sonant és molt senzill, aquest ha sigut un gran invent com a recurs per ampliar el coneixement musical i ha triomfat.

Privates, elimina els missatges enviats per accident


ÈLIA HERNÁNDEZ i CHAMA EL BAJIA

Privates app, va ser creada per Isaac Datikashvili. És una plataforma de missatgeria segura que el que fa és xifrar els missatges per complet el que fa que ningú pugui conèixer el contingut que estem enviant . Aquesta aplicació només està disponible per IOS.

Com funciona Privates? Funciona de manera molt fàcil. Per poder enviar un missatge, un vídeo o una foto has de triar el destinatari, després adjuntar el contingut i tot seguit decidir el nivell de seguretat que vols que tingui i ja pots enviar-lo.

Aquests són els tres nivells de seguretat :

Mild (baix): Només necessita que qui el rep premi un botó i el contingut estarà visible durant 30 segons.

Wild (mitjà): En aquest cas qui rep el missatge haurà de prémer dos botons per veure el missatge, només durant 15 segons, i a més caldrà moure la pantalla .

Insane (alt): En aquest nivell de seguretat, el missatge només es mostra durant 5 segons i per poder llegir-lo caldrà passar pel reconeixement facial.

FONTS:

http://www.ticbeat.com/socialmedia/privates-app-ios-borrar-mensajes-enviados/

http://www.gizlogic.com/privates-la-app-para-borrar-mensajes-incomodos/

dimecres, 8 de juny del 2016

Ulo, la càmera IP de vigilància en forma de mussol


JUDIT SOLER I JUAN DE LA BORBOLLA

Aquest objecte en forma de mussol es tracta d'una càmera IP de vigilància i va connectat al mòbil.

Vigila la casa i mentre esta la persona fora de casa comunica la seva vigilància amb l'expressió del seus ulls. Està compost per dues pantalles LCD de 1,22 polsades que són els ulls del mussol. La càmera s'amaga al bec de l'ocell de l'Ulo. Té una capacitat de gravar a una resolució HD 1.080p i 30fps, s'activa amb el sensor de moviment. Avisa a la persona enviant-li les fotografies i les gravacions al mòbil.

 

Google no es rendeix davant de Whatsapp i anuncia dues noves aplicacions de missatgeria

MARINA AVILA I MARIA LÓPEZ
Google, el gran d'Internet anuncia que llençarà dos aplicacions de missatgeria per mòbils.
La primera aplicació s'anomena Allo, un servei de missatgeria que serveix per comunicar-se amb missatges escrits i fotos. Aquesta aplicació proposa una serie de respostes per cada missatge enviat.
La segona anomenada Duo, en aquesta dues persones poden comunicar-se a través de vídeo a partir dels seus smartphones. La aplicació inclou el 'toc,toc' que et permet veure a la persona que rep la trucada veure per vídeo a la persona que truca en directe abans de contestar. 
 
 





FONTS: http://www.eluniversal.com.co/tecnologia/aplicaciones/google-no-se-rinde-ante-whatsapp-y-anuncia-dos-nuevas-aplicaciones-de

dimarts, 7 de juny del 2016

Projecte ARA

VALENTINA VOLOCEAI I NÚRIA MÓNACO RODRIGUEZ-MARTOS

El Projecte ARA, finançat per Google, és un smartphone format per diferents peces de hardware, les quals es poden muntar i intercanviar com es desitgi. Dit d’una manera senzilla el projecte és com si LEGO fabriqués un smartphone i el resultat d’això seria el projecte ARA.

La idea d’aquest projecte va aparèixer el 2012 i es va començar a treballar l’1 d’abril de 2013. Va ser Motorola qui va anunciar públicament el projecte ARA el 29 octubre de 2013 després que el dissenyador holandès, Dave Hakkens, anunciés Phonebloks, que és el concepte de telèfon modular de forma independent.

Aquest projecte permet canviar les diferents parts que componen el mòbil: la càmera, la bateria o la memòria. Gràcies a això si alguna d’aquestes peces es trenquen o deixen de funcionar, es podran canviar fàcilment per altres de noves sense la necessitat d'adquirir un smartphone nou. O si simplement en comprar un smartphone la quantitat de megapíxels de la càmera o la potència de la memòria no és convincent, es poden intercanviar aquestes peces per unes de noves i afegir-les a l’smartphone sense la necessitat de comprar-ne un altre.

Quant al preu d’aquest producte, el cost de fabricació per component girarà al voltant de 50-100$, encara que no és un preu fix ja que els fabricants hauran de rebre algun benefici també.

Finalment segons es té planejat aquest projecte es finalitzarà l’octubre de 2016 però no sortirà al mercat fins a l’any següent.

Posen a la venda a Internet més de 117 milions de contrasenyes robades de LinkedIn


MEI VILLOSLADA I NATALIA GONZÁLEZ

LinkedIn és una xarxa social d’ús professional, en la qual pots incloure l’experiència laboral de la persona.

És una avantatge en el món laboral tenir un perfil de LinkedIn, ja que permet crear nous contactes, entrar en grups de debats i trobar feina.

L’any 2012 un hacker anomenat Peace va robar a LinkedIn 117 milions de contrasenyes i les venia per 2.200 euros al mercat negre d'Internet.

La companyia va reaccionar desactivant comptes que no s’han actualitzat durant 4 anys, també va advertir als usuaris la necessitat de la modificació de les contrasenyes cada cert temps.

LinkedIn ha pres diferents mesures per identificar i bloquejar les activitats sospitoses que es puguin produir en comptes afectats.

FONTS:


IPhone 7: Rumors...


ROGER VENTURA I TESS VERHAGEN


Al llarg dels últims anys, Apple, el líder mundial de tecnologia portàtil, ha augmentat les seves vendes exponencialment.

iPhone, iPad, Mac, Apple Watch, iOS, OS X, watchOS són productes que l’empresa Apple està venent i són els mateixos productes els que agafen fama mundial.

Fa un parell de mesos, es va filtrar una informació sobre com seria el nou Iphone 7.

El que molta gent es pregunta és, com serà el nou dispositiu?

Físicament, el nou Iphone serà semblant a l’anterior, només canviarà el fet que hi podrem veure dues càmeres i dos altaveus més.

Els canvis que més s’apreciaran seran els tècnics, ja que augmentarà la memòria i la nitidesa d’imatge i també la durada de la bateria.

FONTS: http://clipset.20minutos.es/primeros-rumores-iphone-7/
http://www.apple.com/es/

Instagram amplia la duració dels vídeos a 60 segons


PAULA LUCEA I ESTEL GARCIA

Al juny del 2013 Instagram va permetre que els vídeos duressin 15 segons, i fins fa poc havia estat així, però a principis de febrer Instagram va anunciar que els vídeos podrien tenir una duració de fins a 60 segons, fins ara aquesta duració estava reservada a anunciants.

Segons ha senyalat Instagram, en els últims 6 mesos s'ha incrementat fins un 40% el temps que les persones passen veient vídeos a la plataforma.
Aquesta actualització està tant per a Android com iOS.




El primer «smartphone» amb pantalla tàctil dissenyat per a cecs


MARINA PENIZA I XANTAL TOLEDO

El primer telèfon mòbil amb pantalla tàctil apte per a cecs s'anomena BlindShell, dissenyat per un equip de la Universitat Politècnica de Praga i que, en breu, sortirà al mercat.

Aquest smartphone té un sistema operatiu Android de disseny propi que es manipula amb quatre gestos acompanyats d'informació de veu.


Un toc curt amb un dit serveix per moure a la següent pantalla de menú, en tocar la part esquerra cap enrere i cap endavant en tocar la dreta. Un toc llarg amb un dit confirma l'elecció, és a dir, el «sí». Un toc curt amb dos dits serveix perquè el mòbil posi veu al text de la pantalla. I un toc llarg amb dos dits serveix per cancel·lar l'elecció, és a dir «no».

Totes les interaccions van acompanyades d'indicacions de veu perquè l'usuari sàpiga en quin lloc del menú es troba.


Segons el director comercial de BlindShell aquest nou smartphone és una solució no només per a cecs, sinó també per a aquells que no tenen una bona capacitat motora i no són capaços d'encertar amb el botó correcte.

Aquest aparell facilitarà les comunicacions mòbils per als 285 milions de persones amb greus problemes de visió que es calcula que hi ha al món.

Per ara Foxconn llançarà 3.000 aparells, però encara no s'ha fixat el preu del dispositiu.



FONTS: