dimarts, 31 de maig del 2016

Ulleres intel·ligents

MATEU POMEROL I XAVIER FRANCÈS

L’Universitat Rangsit, a Bangkok (Tailandia), es va veure obligada a anul∙lar l’examen per ingressar a una escola de Medicina degut a les trampes que van fer alguns alumne amb l’ajuda de dispositius electrónics.
Els estudiants enviaven a través de les seves ulleres intel∙ligents un escanneig de la fulla de l’examen.
Un grup, fora del recinte, buscava les respostes a les preguntes i les retornava als rellotges intel∙ligents dels estudiants.
Arthit Ourairat, el rector de la universitat, qui ha difós les imatges, ha informat que cada alumne havia pagat uns 20.000 euros per l’equip i les respostes.

FONTS: http://elpais.com/elpais/2016/05/11/videos/1462976930_938910.htm


Com enviar missatges de Whatsapp que s'autodestrueixen al estil Snapchat


ARNAU DOMÈNECH I PERE AYATS

L'enviament de missatges que s'autodestrueixen és un dels principals atractius en els últims temps gràcies a l'arribada d'aplicacions com Snapchat. Diverses són les aplicacions que han intentat copiar aquest mètode, com Confide o la xarxa social Facebook, que després de fracassar en l'intent de fer-se amb Snapchat va desenvolupar una sèrie de proves en el seu Messenger. Ara és el torn de WhatsApp, per a la qual també hi ha aplicacions complementàries que permeten aquesta funcionalitat.

Kaboom és una aplicació gratuïta per Android i iOS que permet als usuaris de WhatsApp enviar missatges i imatges que caduquen passat el temps establert per l'emissor.

Des de Computer Hoy expliquen el funcionament d'aquesta aplicació. Amb una interfície que recorda al propi Snapchat, Kaboom permet incorporar un teclat propi a WhatsApp si l'usuari va a fer ús continuat de l'app.

Després de donar permís a l'aplicació per accedir a informació com les imatges emmagatzemades al teu dispositiu, ja és possible usar-la per text i imatges. Després d'això, només cal seleccionar el temps que es mostrarà la teva imatge o text en Whastapp a través d'una icona de rellotge que incorpora Kaboom.

Camino 360º

ASHLEY LEÓN i SERGI PONSATÍ 4rt C

Camino de Santiago 360º és una aplicació que permet endinsar-te a una realitat virtual, a través d'unes ulleres VR, al Camí de Santiago sense sortir de casa. Aquesta aplicació està disponible per iOS i Android.

Aquesta aplicació et fa viure l’experiència com si fóssis un pelegrí més. Coneixeràs a l’Antonio i la Margaret, que et mostraran la ruta i t’explicaran la cultura,i la història que enriqueix el territori. També coneixeràs a pelegrins de totes les nacionalitats, guies turístics, caminants hiperactius,etc.

Passejaràs per boscos, veuràs rius, muntanyes,...Visitaràs ruïnes antigues, catedrals, museus i ermites. Fins a arribar a Santiago de Compostel.la, la ciutat on s’acaba el camí.

Hauràs d’adaptar-te al clima, la fatiga i les adversitats que sorgeixen durant el recorregut que també et permet experimentar un coneixement interior.

L’aplicació no és gratuïta, peró té un preu molt raonable. Val 0’99€ cada excursió.

Zowi el robot de ClanTV

MARC PIFERRER SAGRERA I MARC PÈREZ ALONSO


L'empresa espanyola BQ. Que és coneguda per la seva calitat-preu en els seus mòbils ha creat un robot pensat per a nens de 8 a més anys.

L'empresa ha creat aquest robot perquè els nens de ben petits ja sàpiguen crear alguns productes tecnològics.

Al ser per a nens és una programació senzilla i molt pautada controlada per una placa Arduino amb llenguatge de programació C.

Un cop comprat aquest producte ja podràs fer algunes coses com: saltar, ballar, tremolar,moure un peu,..
És un robot molt complert ja que té incorporat: Sensor d'Ultrasons, Micròfon, Vibrador, Matriu de LED, Connexió Bluetooth,...

Per a incentivar la compra o ús d'aquest robot el canal de televisió ClanTV ha
creat una sèrie en la qual aquest robot és el protagonista.

Fonts:
http://www.pccomponentes.com/zowi_el_robot_de_clan.html

http://www.bq.com/es/zowi



dilluns, 30 de maig del 2016

Oppo prepara un “smartphone” amb pantalla plegable


ALBA BOADA I GEORGINA GIRONÈS

Un dels conceptes més parlats d’aquests últims anys és el de les pantalles flexibles aplicades als dispositius digitals. Tot i que s’han fet grans passes cap a aquestes pantalles encara són un somni.

La empresa Oppo ha revelat el prototip d’”smartphone” que té un panel lleugerament flexible que permet que es plegui el terminal, segons el que anuncien el projecte va començar l’agost de l’any passat. El dispositiu compta amb 7 polzades i el xassís amb frontisses que el permeten plegar-se.

Oppo no és l’únic fabricant que mira d’innovar en aquest aspecte. Samsung ho va intentar fa dos anys amb una esppècie d’hibrid entre “tablet” i “smartphone” però seguim esperant els resultats.

Google impulsa la Igualtat amb emoji de la dona treballadora


RAUL RODRIGUEZ & LORENA VILLARROYA

Google ha proposat fomentar la igualtat de gènere amb una proposta d'afegir un grup de emojis femenins centrats en la dona treballadora.
La proposta de Google és fer nous emojis que són els dibuixos de converses en missatgeria instantània i xarxes socials, de dones treballadores amb l'objectiu de contribuir a la igualtat de gènere.

Fonts: → https://www.ticbeat.com/cyborgcultura/google-impulsa-igualdad-emojis-mujer-trabajadora/

Instagram estrena el seu nou look


MARIAM ABOUD I HAFSSA BAGHOUZ

La popular aplicació amb més de 400 milions d’usuaris, ens sorpèn amb un nou disseny, tant de la icona com de la pròpia «app». Inspirada en l'anterior, el nou logo de la plataforma fundada per Kevin Systrom i Mike Krieger representa una cámera simple amb arc de Sant Martí en forma de gradient.
També s'ha actualitzat les aplicacions d’instagram amb les quals es poden fer videos (Hyperlapse, Layout i Boomerang,). Ara compta amb un logo similar per tota la familia.
FONT:http://www.abc.es/tecnologia/moviles/aplicaciones/abci-instagram-estrena-nuevo-look-201605111654_noticia.html



divendres, 27 de maig del 2016

SIMSIMI: ¿Què és i per què té tanta mala fama?


NEREA LLADÓ LLOPIS I LAILA NOUHIAL

Simsimi és un bot: una aplicació que ha sigut creada per recopilar informació per donar respostes a les persones que es descarreguin l'aplicació i es posin a xatejar amb ella. 
Aquesta aplicació ha tingut molta fama últimament ja que ha conseguit més de 750 mil descargues en Google Play. Moltes persones han estat atemorides ja que es veia que molts pedòfils entraven en aquesta aplicació per parlar amb menors d'edat (es suposa que aquesta aplicació es per a gent major de 17 anys ). Hi havia gent que deia que era cert que hi hagués pedòfils a Simsimi i gent que no, davant aquest dubte a Paraguay a la Secretaría Nacional de Tecnologíes de la Informació i Telecomunicació van aclarar que no existeix cap perill si et descarregues Simsimi.
Simsimi és una aplicació només per parlar, bàsicament tens una conversa amb un robot al qual tu li fas preguntes i ell respon la resposta més coherent amb el que tu hagis preguntat.

La gent va agafar por d'aquesta aplicació ja que responia coses o amb contigunt sexual o bé et deia que t'estava observant per la càmera frontal.. bàsicament coses que no eren de bon gust.


Fonts: http://www.unosantafe.com.ar/informaciongeneral/Que-es-SimSimi-y-por-que-tiene-tan-mala-fama-20160407-0019.html

Google muestra el 'Whatsapp' del futuro con Allo


IGNASI CASTRO
IZAN VEGA

La compañia de Google presentó en su conferencia I/O el nuevo Whatsapp del futuro con google Allo. Una sofisticada aplicación de mensajería para el móvil que cuenta con una serie de ingredientes clave para competir.

Google Allo es exactamente un programa de comunicación en el móvil muy semejante a Whatsapp. Google ha puesto en la coctelera los mejores ingredientes de sus rivales, incorporando su magia particular y como consecuencia nos encontramos con una app de mensajería útil, versátil y muy divertida. Allo vendrá acompañado, como aplicación aparte, de Duo una app de videollamadas.

Fuentes: http://tecnologia.elpais.com/tecnologia/


YouTube tindrà xat per comentar els vídeos al moment i sense sortir de l'aplicació


HAFSSA BAGHOUZ I MARIAM ABOUD

YouTube no en té prou amb ser el rei dels vídeos i vol que xerrem entre nosaltres mentre visitem l'aplicació. Potser sigui com apunten els mitjans que s'han fet ressò de l'exclusiva del portal nord-americà «Wired» perquè la competència en l'audiovisual és cada vegada més dura. Aquí hi ha els casos de Facebook i Snapchat.

L'aplicació oficial per a telefonia mòbil de YouTube està provant un xat, que segons «Wired», aniria dirigit al fet que els usuaris no hagin de sortir de la «app» per xerrar amb els amics sobre un vídeo de la plataforma, tant en Android com en iOS.
 
FONT: http://www.abc.es/tecnologia/redes/abci-youtube-youtube-tendra-chat-para-comentar-videos-momento-y-sin-salir-aplicacion 201605171943_noticia.html

PaellaEmoji


MIRIAM ROMERO I GUILLEM MACARRO

La paella per fi aconsegueix el seu propi emoji a Whatsapp!
Després d’una recollida de firmes, una pàgina web, i fins un hastag a twitter, han aconseguit que aquest típic plat tingui un lloc en aquesta gran xarxa social. Va ser aceptada com a candidata el 30 de juliol per raons de popularitat i per tenir molta demanda.
També aquest emoji va crear una gran polèmica, ja que la gent no sabia si era fideuà o paella i tampoc sabien quins ingredients posar-li al disseny (carn, peix). Serà tant representativa com la nostra estimada sevillana de Whatsapp?
Això esperem.
Aquest emoji serà llançat a la versió 9.0.

FONTS: http://www.eitb.eus/es/noticias/curiosidades/detalle/4083128/whatsapp-2016-la-aplicacion-contara-paella-sus-emojis/
http://elpais.com/elpais/2016/01/26/tentaciones/1453796647_789713.htm


dijous, 26 de maig del 2016

Oculus Rift


JUAN DE LA BORBOLLA I JUDIT SOLER

En una universitat de Suïssa, han aconseguit simular el vol d'un ocell. Aquest simulador va connectat a un ordinador i des d'aquest es pot decidir en quina part volar. El simulador està compost per unes ulleres de 360 graus de visió en 3D. Les ales permeten controlar la velocitat, l'altura de vol, i el costat cap a on es vol girar.

Va ser creat perquè la gent es sensibilitzés amb la caça d'ocells. També busca estimular l'oïda i el tacte.

FONTS: https://www.fayerwayer.com/2014/05/conviertete-en-pajaro-con-este-simulador-en-oculus-rift/

http://es.euronews.com/2014/12/18/volar-como-un-pajaro-gracias-a-un-simulador/


<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/_kXo9P0XeX4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

dimecres, 25 de maig del 2016

Un 57 % de la població mundial no té connexió a Internet.


FABIAN BAÑOS, JOSE MAGAÑAS

Més de la meitat de la població del planeta no té accés a Internet . Repassem aquestes interessants dades:

Les xifres apunten que únicament el 43% de la població global (percentatge equivalent a 3.200 milions de persones), té accés a Internet. La senyal mòbil arriba només al 95% de la població i més de 7.100 milions de persones compten amb servei mòbil, segons l'informe més recent elaborat per la Unió Internacional de Telecomunicacions.

Al nostre país, el 78,7 % de les llars té connexió a la xarxa. Però encara queden més de tres milions de llars amb almenys un membre d'entre 16 i 74 anys- sense accés a Internet.

Fonts: http://www.ticbeat.com/tecnologias/57-poblacion-mundial-no-conexion-internet/





IPHONE SE


MARINA AVILA I MARIA LÓPEZ

La nova aposta de Apple, el nou IPhone SE.

Pràcticament el model exterior és el mateix que el 5s, però aquest nou model el pots trobar en color rosa. És el telèfon mòbil amb 4 polzades més potent fins ara. El xip és el mateix que té l'IPhone 6s, la càmera fa millors fotos i vídeos que el format de l'últim IPhone. El resultat d'aquest mòbil sembla petit, però aquest esta a l'altura dels grans.

La capacitat de l'IPhone és:
16GB per 489,00 euros
64 GB per 589,00 euros

El contingut de la caixa:

EardPods d'Apple amb comandament i micro
Cable connector USB
Adaptador de la corrent USB de 5 W
Mòbil IPhoneSE

FONTS: http://www.apple.com/es/iphone-se/
 




El cotxe autònom de Google arribarà en 2020


MARIA MARTÍN, POL ESTEBAN

TAG: innovació, Google, cotxe autònom

Google està que no para aquest 2015; aquest cop amb un projecte que consisteix en un cotxe que es condueix sol. La idea és tenir-lo a les carretes en 2020, així de clar i concís es l’anunci. Chris Urmson, el director del projecte, ha estat parlant amb diferents companyies per fer possible el projecte, ja que Google té moltíssim que oferir al respecte, però no es veuen capaços de fer-ho millor tot sols, i han estat parlant amb General Motors, Ford, Toyota, Daimler i Volkswagen.

La idea és combinar el pilot automàtic i Android Auto. Tot i que aquest últim està molt verd, la combinació de la plataforma que suposa Android amb les posibilitats que ofereix el pilot automàtic seria el sistema definitiu per la conducció automàtica sense la intervenció de les persones.
Podria sortir alguna cosa interessant si cada empresa posa de la seva part, tot i que encara ens queden cinc anys per esperar novetats. Quines posibilitats li veieu al cotxe Google?



Una profesora robot fa classes durant sis mesos i ningú se n'adona


ALBA BOADA I GEORGINA GIRONÈS

Una professora robot anomenada Jill Watson va servir d’assistent en línia a alguns alumnes de la Universitat Tecnològica de Giorgia (Estats Units) sense que cap d’aquests se n'adonessin de res durant sis mesos!

L’objectiu era respondre preguntes de 300 alumnes enviades per correu electrònic als seus programes informàtics.

Perquè els alumnes no se n’adonessin massa ràpid van programar al robot perquè de tant en tant fes servir expressions com “Yep”.

Com ha sigut possible? Doncs Jill va ser programada per respondre únicament les preguntes en les quals té el 97% de probabilitats d’encertar.

L’empresa que va crear a Jill afirma que el robot podrà respondre els dubtes del 40% dels estudiants.



dimarts, 24 de maig del 2016

L’autotune


ROGER VENTURA I TESS VERHAGEN

Ja sabem que la música ha canviat molt els últims anys, en alguns casos ha canviat positivament, i en altres no. Com podem saber si la veu que sentim dels cantants d’avui dia, és la seva veu real o és editada?

Ja sabem que quan es grava una canço en un estudi, la veu és neta i polida, però amb la tecnologia avançada que tenim al món, no sabem ni la meitat de què poden fer aplicant aquesta tecnologia a la veu.

Això és el que anomenem l’Autotune, la veu ja no és real, sinó massa editada, i es nota.

Aquí us deixem un vídeo per ensenyar-vos el que arriba a fer la tecnologia d’avui dia quan l’apliquem a la veu humana.





FONTS: http://www.eumes.cat/es/

http://tallerdemusics.com/

Ink hunter: l’aplicació que et permet veure com et quedarà el tattoo abans de fer-te’l

SERGI PONSATÍ I ASHLEY LEÓN
Ink Hunter és una aplicació que et permet veure com et quedarà el tattoo abans de fer-te’l. Un cop t’has descarregat l’aplicació (només disponible per iOS) et demanarà que triïs el dibuix, foto o frase que vols veure com et quedaria. Pots usar els dibuixos que et proporciona la pròpia aplicació o bé importar-ne de la teva galeria del mòbil.

Un cop tens el dibuix triat, cal que et dibuixis tres línies a la part del cos on voldràs el tatuatge ( amb un bolígraf qualsevol), la càmera detectarà les tres línies i posarà el dibuix sobre la pell, recreant així l’efecte que faria el dibuix a la teva pell.

Pots editar el tatuatge: Fer-lo gran, canviar-lo de color. moure’l o donar-li més o menys opacitat.

Després pots guardar-te la foto i compartir-la amb qui vulguis!

''Cifra Club'': aplicació d'acords i tablatures


ESTEL GARCIA GARÍN I PAULA LUCEA LIVRAMENTO

''Cifra Club'' és una aplicació en la qual s'hi pot trobar tota mena d'acords i tablatures (una mena de partitura) per a guitarra, disponible per Android i Apple. No només existeix l'aplicació sinó que també s'hi pot accedir a través de la seva pàgina web: https://www.cifraclub.com.

El seu funcionament és molt senzill. Si es vol buscar qualsevol cançó de qualsevol estil, l'únic que s'ha de fer, és escriu-re el títol de la cançó o l'autor i te la cercarà en pocs segons.

Si no se sap la cançó que verdaderament es vol, es pot investigar per la pàgina o App on es troben totes les cançons classificades en: estil, artistes, destacats... Quan s'hagi trobat la cançó, hi ha diverses aplicacions que es poden utilitzar, com: pujar o baixar de to, afinar el nostre instrument, metrònom, imprimir i moltes més opcions.

Tot i que la idea principal de ''Cifra Club'' és proporcionar tota mena d'acords i tablatures per a guitarra, també té altres opcions. S'hi pot trobar tablatures i acords per a teclat, ukelele, entre altres.

Fa poc van actualitzar-la obrint una nova secció d'aprenentatge, en la qual, a través de vídeos explicatius es pot aprendre a tocar qualsevol dels instruments que es proporcionen, entre ells: teclat, bateria, guitarra, veu...

Recomanem a tots aquells músics i no músics, que es sentin motivats per a aprendre a tocar un instrument, a que donin una ullada a ''Cifra Club'', ja que és una aplicació molt útil i eficaç. Sempre que volem aprendre una nova cançó acudim a ella.

Fonts: https://www.cifraclub.com


Windows 10 deixarà de ser gratiuït el 29 de juliol de 2016


MARC PÈREZ ALONSO I MARC PIFERRER SAGRERA

El sistema operatiu Windows 10 de Microsoft deixarà de ser gratuït el 29 de juliol, coincidint amb el seu primer aniversari. Des del seu llançament, aquesta actualització tant sols estava disponible a la gent que tingués el Windows 7 o posteriors.

Windows 10 s'ha convertit en la versió de Windows que s'ha adaptat en un gran nombre de ordinadors més ràpidament de la història ja que amb menys d'un any està present en 300 milions de dispositius.

Un cop passat aquest dia els usuaris que vulguin actualitzar el seu PC amb aquest sistema operatiu hauran de pagar 119€.

Fonts: http://actuali.cat/windows-10-deixara-de-ser-gratis-el-29-de-juliol/
http://www.elmundo.es/tecnologia/2016/05/05/572b6f35468aeb19348b45e9.html



Adéu a la connexió d'auriculars


MICHELLE RUIZ I KHAOULA HAJJOUT

La companyia Apple eliminarà la connexió d'àudio de 3,5 mm. En el seu lloc, s'utilitzaran auriculars sense fil que podran carregar-se utilitzant el port digital Lightning.

Però no només la companyia Apple ha decidit eliminar-ho, per exemple, la companyia Intel ha proposat eliminar-ho i utilitzar els nous ports USB-C, que ja han començat a instal·lar-ho en els nous dispositius mòbils.

Els avantatges són diversos: la connexió analògica ocupa molt d'espai en el telèfon, amb el canvi a USB-C o Lightning els fabricants poden aprofitar l'espai per ampliar la bateria del telèfon o bé instal·lar nous components en el terminal. També serà més fàcil impermeabilitzar els telèfons, ja que té una connexió menys. Però no només té avantatges, també té algun inconvenient, com per exemple, mentre els auriculars estiguin connectats, no es podrà carregar el telèfon. 


Fonts: http://www.elmundo.es/tecnologia/2016/04/28/572229dbca4741813a8b4693.html

Kahoot


NATALIA GONZÁLEZ I MEI VILLOSLADA

Kahoot és una plataforma d’aprenentatge a partir d’un joc. Els usuaris hi estan registrats i els permet aprendre, compartir i consultar coneixements.

És una manera d’aprendre divertida i dinàmica, la qual utilitzen molts professors a les seves aules. Els coneixements es poden compartir a través de concursos, debats i enquestes.

En el moment registrar-te pots escollir si vols utilitzar-la només per un ús personal, és a dir, fer que el teu contingut sigui privat o bé públic, en què tothom pot veure el que has fet.
En cas que siguis menor de 16 anys no podràs accedir al contingut públic d’altres usuaris ni fer que el teu contingut sigui públic. Pots jugar a través de qualsevol dispositiu que tingui un navegador web.
 
http://goo.gl/EbZ4oE


WIX: creador de pàgines web


NÚRIA MÓNACO RODRÍGUES-MARTOS I VALENTINA VOLOCEAI

WIX és un creador i editor online amb el qual pots crear la teva pàgina web fàcilment, professionalment i gratuïtament, sense necessitat de codis, o graduats en informàtica o disseny, cosa que permet ser utilitzat per qualsevol persona

Per començar només t’has de registrar i tot seguit començarà la creació de la teva web: primer et demanarà el tipus de web que vols crear amb uns temes principals i, dins d’aquests, uns secundaris i et recomanarà unes quantes bases pre-creades de les 510 que té aproximadament, podràs obrir-les y explorar-les tant com vulguis i al final hauràs d’escollir la que millor s’adapta als teus gustos, preferències i el tema triat per realitzar la pàgina web, a partir d’aquí ja podràs editar lliurement la teva pàgina, obrint els menús i arrossegant els elements que vulguis fins al lloc on vulguis i amb la mida i color desitjats.

En aquests menús pots trobar tant seccions de comentaris com enllaços a les teves xarxes socials i àlbums de fotos, i com només has de seleccionar i arrossegar, els límits de creació es tornen pràcticament infinits i molt lliures.

Aquesta web és gratuïta, encara que també pots fer-te usuari prèmium i pagar uns diners al mes per tenir encara més continguts per afegir a la teva web, i actualment més o menys la meitat dels usuaris de WIX són prèmium encara que no hi ha necessitat. 
Aquest fet demostra que aquesta web és professional, amb bons fonaments i molt útil per aquelles persones que es volen donar a conèixer a través dels blocs o les pàgines web. 


Fonts: http://www.websitebuilderexpert.com/wix-review/





dimarts, 17 de maig del 2016

Twitter prohibeix a les autoritats dels EE.UU accedir als tuits dels usuaris


MARINA PENIZA I XANTAL TOLEDO

Twitter, la popular xarxa de microblogging ha decidit prohibir a l'FBI, autoritats dels EE.UU, a utilitzar Dataminr, el software que analitza els tuits publicats, ja que es va utilitzar per la lluita en contra del terrorisme.

Fonts properes al cas, com és per exemple ''el Journal'' afirma que Twitter s'oposa que les autoritats puguin recórrer a Dataminr, que és un programa creat per una empresa en la quual Twitter té una participació d'un 5%.

Dataminr és l'única companyia que Twitter autoritza a tenir accés al conjunt dels missatges publicats, que posteriorment són analitzats.

Encara que aquest programa és utilitzat per mitjans de premsa i altres clients, segons els diaris, Twitter va demanar expressament que no estigués a l'abast dels serveis d'intel·ligència, en aquest cas dels EE.UU.

FONTS:



Impressores 3D que creen ossos, músculs, cartílags i òrgans

ANNA FRANCÈS I MARINA ORIOL

Fa uns anys van arribar a les nostres vides impressores que, sorprenentment, creen objectes, cases i, fins i tot, roba en 3D. Avui dia, diverses empreses, han desenvolupat uns sistemes informàtics que imprimeixen en 3D reproduccions exactes d'òrgans, músculs, ossos i cartílags de persones o animals. Les impressores que creen aquests objectes usen cèl·lules en comptes de tinta, aquest avenç ha fet que només escanejant la part del cos afectada, mitjançant un TAC o una ressonància magnètica, es puguin recrear aquestes estructures. En un futur, la tecnologia haurà evolucionat el suficient per millorar la creació dels teixits cel·lulars, com avui dia encara no podem fer. 

Fonts:elpais.com/elpais/2016/02/15/ciencia/1455549450_487184.html http://www.antena3.com/noticias/salud/logran-replicas-exactas-organos-huesos-impresoras_20150706571edeed6584a8abb583c3de.html 

Cartílags impresos amb la impressora 3D

Impressora 3D